tot 4 jaar

Consultatiebureau

 

Onze medewerkers helpen je graag.
Kom langs of neem contact op via
088 002 99 90

Ons aanbod

Zwangerschapscursussen

Zwanger zijn, bevallen en kinderen… Je raakt er nooit over uitgepraat. En er is altijd wel wat nieuws over te leren. Daarom organiseren we diverse leuke en leerzame cursussen voor (aanstaande) ouders. Je wordt in onze cursussen begeleid door ervaren en gekwalificeerde docenten.

Kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen

Bij ons kun je gratis een vaccinatie tegen kinkhoest halen. Deze prik noemen we de 22 weken prik. We geven de prik vanaf de 22e week tot 32 weken van een zwangerschap. Klik door en maak meteen een afspraak.

Het consultatiebureau

Onze medewerkers in het consultatiebureau geven je advies, onderzoeken je kindje en bieden de benodigde vaccinaties aan. 

Opvoedadviseurs

Heb je vragen over opvoeden en wil je daar rustig met iemand over praten? Dan kun je gebruikmaken van de opvoedadviseurs. Door middel van maximaal vijf gesprekken helpen zij je verder in de opvoeding. 

Hielprik en gehoortest

Tussen de vierde en zevende dag na de geboorte (de geboortedag is dag 0) neemt een medewerker van JGZ Almere bloed af van de hiel van je kind. Dat heet de hielprik. Meestal wordt dit gecombineerd met de gehoorscreening.

VoorZorg

Ben je voor de eerste keer zwanger en niet ouder dan 25 jaar? Profiteer van de ondersteuning van VoorZorg.

Stevig Ouderschap

Zie je op tegen het (aanstaande) ouderschap? Maak je je zorgen over jouw rol als ouder of over de toekomst van je kind? Dan kan Stevig Ouderschap helpen.

Huisbezoek tijdens zwangerschap

Nog voor de geboorte van je kind kun je veel vragen hebben. Kijk welke mogelijkheden je hebt.

Kortdurende video-hometraining

Als ouders wilen jullie graag een goede band met je kind. Dat is belangrijk voor een goede ontwikkeling. Toch heb je misschien het gevoel dat het contact met je kind beter kan.

Vaccinaties

JGZ Almere verzorgt de inentingen van kinderen tegen gevaarlijke infectieziekten volgens het Rijksvaccinatieprogramma. 

Logopedie

Kinderen die bij het contactmoment voor tweejarigen op het consultatiebureau een twijfelscore behalen op het 'van Wiechenschema communicatie en taal' kunnen via het consultatiebureau aangemeld worden voor het spreekuur logopedie voor 2-jarigen.

Medewerkers Jeugdhulp

Heb je alles geprobeerd maar heb je extra hulp nodig in de opvoeding? Dan kun je je aanmelden bij de medewerkers Jeugdhulp. Samen met jou kijken ze welke hulp je nodig hebt. 

Cursus Peuter in Zicht

Een peuter ontwikkelt zich razendsnel. Door de vele veranderingen gaat het er thuis soms stormachtig aan toe. De cursus vergroot je opvoedingsvaardigheden.

Mamacafé

Op internet kun je veel informatie vinden, maar wat is er nou leuker dan van een verloskundige, een huisarts, een psycholoog, een medewerker van het consultatiebureau, een kinderarts en een lactatiekundige antwoord te krijgen op je vragen? Het Mamacafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Almere. Uiteraard zijn vaders ook welkom!

Integrale Vroeghulp

Ben je bezorgd over de ontwikkeling of het gedrag van je kind, maar weet je niet wie jou daarbij kan helpen? Vraag dan naar de mogelijkheden van Integrale Vroeghulp. Dit is een samenwerking tussen verschillende organisaties, waaronder JGZ Almere.

Kind naar Gezonder Gewicht

Kind naar Gezonder Gewicht is een aanpak voor kinderen met overgewicht en hun gezin. Samen werken we er naartoe dat kinderen zich prettiger voelen en een gezondere leefstijl krijgen.