Mamacafé

Woensdag 14 december 2022 in Buurtcentrum De Cartoon: Samen zwemmen, nog zwanger of met je baby.

Vandaag is Erik Siemons onze gast. Erik is eigenaar van Het Mineraal, een zwembad in Almere. Erik geeft zelf zwangerschapszwemmen.  

In water kun je heerlijk vrij bewegen en ontspannen, superlekker als je zwanger bent en je het gevoel hebt dat die groeiende buik je steeds meer in de weg zit. En als je baby dan geboren is, is de stap naar samen zwemmen niet zo groot. Samen met je kindje zwemmen is goed voor jullie onderlinge band, maar het is ook heel goed voor de lichamelijke ontwikkeling van je baby. En het bijzondere zwemwater van Het Mineraal maakt het nog eens extra lekker, geen chloorlucht, geen prikkelende ogen of huid. Erik vertelt jullie meer over de (gezondheids-) voordelen van zwemmen en geeft tips over wanneer je kan beginnen met je kindje en waar je op moet letten.  

Het Mamacafé begint om 10.00 uur, om 10.30 uur begint Erik met zijn voorlichting. Om ongeveer 11.30 uur is het Mamacafé afgelopen. 

Naast Erik zijn ook de twee vaste begeleidsters aanwezig: Astrid Oentrich, lactatiekundige en Ineke van Petten, zwangerschapsdocente. 

Mama’s, kom naar het mamacafé met je kindje.  En natuurlijk zijn ook papa’s, opa’s en oma’s of andere verzorgers welkom. 

 

Wat is het Mamacafé?

De tijd van zwangerschap en kraamtijd is een hele bijzondere periode. Een periode waarin je tal van vragen hebt; vragen aan deskundigen maar ook aan andere vrouwen die zwanger zijn of kort geleden bevallen zijn. Hoe zit het met wel of niet geven van borstvoeding? Maak ik me terecht ongerust over de gezondheid van mijn kindje? Is het normaal dat mijn baby zoveel huilt?

Op internet kun je veel informatie vinden, maar wat is er nou leuker dan van een verloskundige, een huisarts, een psycholoog, een medewerker van het consultatiebureau, een kinderarts en een lactatiekundige antwoord te krijgen op je vragen? Juist om jou op persoonlijke wijze te woord te staan en om je in die spannende periode waarin je net moeder bent geworden te steunen, is het Mamacafé opgericht.

Gezellig en informatief

Het Mamacafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Almere. Vandaar dat we twee centrale plekken in Almere hebben gekozen als locatie. En wat het natuurlijk extra leuk maakt is dat je meteen andere (kersverse) moeders ontmoet, misschien ook wel bij jou uit de buurt. Een goede manier om je sociale netwerk te vergroten! Uiteraard zijn ook papa's, opa's en oma's en andere verzorgers welkom.

Elke bijeenkomst wordt iets verteld over onderwerpen die raken aan het ouderschap en zwanger zijn, zoals bijvoorbeeld: voeding, peuterpuberteit, motoriek van de baby, opvoeding, de kinderpoli en andere interessante onderwerpen. Bij het Mamacafé is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden

Kom je ook naar het Mamacafé?

Het Mamacafé wordt elke drie weken op woensdag van 10.00 - 11.30 gehouden in Buurtcentrum De Cartoon, Gerrit Th. Rotmanlaan 28 in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten en elke drie weken op vrijdag in Restaurant De Ziel, bij Gezondheidscentrum Archipel, Poëziestraat 166 in Literatuurwijk.


Kalender Mamacafé.

Buurtcentrum De Cartoon:

2 maart 2022: Veilig gebruik van etherische oliën bij jonge kinderen door Astrid Spenneman, docent zwangerschapsyoga bij JGZ Almere.

23 maart 2022: Van kinderarmoede naar rijkste kids door Sylvia Heemskerk, Plangroep Almere.

6 april 2022: Borstvoeding: alles wat je nog wil weten, door Astrid Oentrich, begeleidster Mamacafé en lactatiekundige.

20 april 2022: Wat weet je over de verlofregelingen rondom de geboorte van je kindje, door Danique Lauritsen en Maaike Jongerius van onderzoeksbureau Significant APE.

11 mei 2022: Ik ga op vakantie met mijn baby of peuter en ik neem mee, door Astrid Oentrich en Ineke van Petten, vaste begeleidsters Mamacafé.

25 mei 2022: Het eerste hapje, door Marloes Buining, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere en Kyra Groen, stagiaire.  

29 juni 2022: Zindelijk worden! door Nicole Marinissen, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere.

13 juli 2022: Draagdoeken, rust, troost en veiligheid, door Abbigail van Dijk-Zarks van Draagbabby.

28 september 2022: Kinder-EHBO, door Christiaan Theunis van Savitae.

19 oktober 2022: De Babyclub, door Sybiene Leenaars en Deborah Hoogendoorn van kinderdagverblijft Ikky.

9 november 2022; Peuter in Zicht, door Naomi Hoksbergen en Francis van Duijvenbode, Jeugdverpleegkundigen bij JGZ Almere.

14 december: Samen zwemmen, nog zwanger of met je kindje, door Erik Siemons van Het Mineraal, zwembad in Almere. 

Restaurant De Ziel (Archipel):

12 augustus 2022: Van hulpeloos wezentje tot kruipende dreumes, door Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent JGZ Almere.

16 september 2022: Een ontspannen mama, door Mirte Stigter van Mijn-Moment in Almere. 

7 oktober 2022: Borstvoeding: alles wat je nog wil weten, door Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent JGZ Almere.

28 oktober 2022: Aan- en uitkleden van je baby met ronde, vloeiende bewegingen, door Astrid Spenneman, zwangerschapsdocent bij JGZ Almere.

25 november 2022: Lekker slapen, door Monique Nachbar, opvoedadviseur bij JGZ Almere.

 

Wil je op de hoogte blijven van het Mamacafé?

Stuur dan via deze link een mail naar het mamacafé dan krijg je de aankondiging voor het Mamacafé automatisch in je mailbox.