Mamacafé

Weer op locatie!! Woensdag 13 juli 2022: Draagdoeken: rust, troost en veiligheid.

Het volgende Mamacafé is op woensdag 13 juli op onze nieuwe locatie in de Stripheldenbuurt in Almere-Buiten, Buurtcentrum De Cartoon, Gerrit Th. Rotmanlaan 28.

Dit keer is Abbigail van Dijk-Zarks van Draagbabby onze gast. Abbigail is gecertificeerd draagdoekconsulente.

Het begint al voor de geboorte: 9 maanden draag je je kindje bij je. En na de geboorte gaat dat gewoon verder. Ook dan draag je je kindje heel veel bij je: om te voeden, te troosten, te knuffelen of natuurlijk gewoon omdat het fijn is. Veel kindjes zijn zelfs alleen tevreden als ze dicht tegen je aan liggen. Maar af en toe wil je vast ook wel even je handen vrij hebben om iets anders te doen en dan is een draagdoek superhandig. Omdat er zoveel verschillende soorten draagdoeken zijn is het vaak lastig om er één te vinden die het best bij jullie past. Abbigail wil jullie graag meer vertellen over draagdoeken en eventueel helpen bij het vinden van de juiste. 

Vanaf 10.00 uur kun je binnenlopen in het Mamacafé, de voorlichting begint om 10.30 uur. Het Mamacafé is om ongeveer 11.30 uur weer afgelopen.

Naast Abbigail zijn ook de twee vaste begeleidsters Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent en lactatiekundige, en Ineke van Petten, zwangerschapsdocent, aanwezig. 

Mama's, kom naar het Mamacafé met je kindje. Helaas is er maar plek voor een beperkt aantal bezoekers, dus geef je snel op via de link onderaan deze pagina. Uiteraard zijn ook papa's of opa's en oma's welkom.

Wat is het Mamacafé?

De tijd van zwangerschap en kraamtijd is een hele bijzondere periode. Een periode waarin je tal van vragen hebt; vragen aan deskundigen maar ook aan andere vrouwen die zwanger zijn of kort geleden bevallen zijn. Hoe zit het met wel of niet geven van borstvoeding? Maak ik me terecht ongerust over de gezondheid van mijn kindje? Is het normaal dat mijn baby zoveel huilt?

Op internet kun je veel informatie vinden, maar wat is er nou leuker dan van een verloskundige, een huisarts, een psycholoog, een medewerker van het consultatiebureau, een kinderarts en een lactatiekundige antwoord te krijgen op je vragen? Juist om jou op persoonlijke wijze te woord te staan en om je in die spannende periode waarin je net moeder bent geworden te steunen, is het Mamacafé opgericht.

Gezellig en informatief

Het Mamacafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Almere. Vandaar dat we twee centrale plekken in Almere hebben gekozen als locatie. En wat het natuurlijk extra leuk maakt is dat je meteen andere (kersverse) moeders ontmoet, misschien ook wel bij jou uit de buurt. Een goede manier om je sociale netwerk te vergroten! Uiteraard zijn ook papa's, opa's en oma's en andere verzorgers welkom.

Elke bijeenkomst wordt iets verteld over onderwerpen die raken aan het ouderschap en zwanger zijn, zoals bijvoorbeeld: voeding, peuterpuberteit, motoriek van de baby, opvoeding, de kinderpoli en andere interessante onderwerpen. Bij het Mamacafé is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden

Kom je ook naar het Mamacafé?

Het Mamacafé wordt elke drie weken op woensdag van 10.00 - 11.30 gehouden in Buurtcentrum De Cartoon, Gerrit Th. Rotmanlaan 28 in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten en elke drie weken op vrijdag in Restaurant De Ziel, bij Gezondheidscentrum Archipel, Poëziestraat 166 in Literatuurwijk.


Kalender Mamacafé.

Buurtcentrum De Cartoon:

2 maart 2022: Veilig gebruik van etherische oliën bij jonge kinderen door Astrid Spenneman, docent zwangerschapsyoga bij JGZ Almere.

23 maart 2022: Van kinderarmoede naar rijkste kids door Sylvia Heemskerk, Plangroep Almere.

6 april 2022: Borstvoeding: alles wat je nog wil weten, door Astrid Oentrich, begeleidster Mamacafé en lactatiekundige.

20 april 2022: Wat weet je over de verlofregelingen rondom de geboorte van je kindje, door Danique Lauritsen en Maaike Jongerius van onderzoeksbureau Significant APE.

11 mei 2022: Ik ga op vakantie met mijn baby of peuter en ik neem mee, door Astrid Oentrich en Ineke van Petten, vaste begeleidsters Mamacafé

25 mei 2022: Het eerste hapje, door Marloes Buining, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere en Kyra Groen, stagiaire.  

29 juni 2022: Zindelijk worden! door Nicole Marinissen, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere.

13 juli 2022: Draagdoeken, rust, troost en veiligheid, door Abbigail van Dijk-Zarks van Draagbabby.

28 september 2022: nog niet bekend

19 oktober 2022: nog niet bekend

9 november 2022; nog niet bekend

30 november 2022: nog niet bekend

Restaurant De Ziel (Archipel):

12 augustus 2022: nog niet bekend

16 september 2022: nog niet bekend

7 oktober 2022: nog niet bekend

28 oktober 2022: nog niet bekend

18 november 2022: nog niet bekend

16 december 2022; nog niet bekend

 

Wil je op de hoogte blijven of deelnemen aan het Mamacafé?

Stuur dan via deze link een mail naar het mamacafé dan krijg je de aankondiging voor het Mamacafé automatisch in je mailbox. Als je mee wil doen met het Mamacafé op locatie geef dit dan aan in je mail. Je krijgt dan een bevestiging.