Mamacafé

Het eerstvolgende Mamacafé

12 juli 2019: Babygebaren door Desirée Jongejan van "Gebaren op Maat"in Almere

Vanochtend is Desirée Jongejan onze gast. Desirée is eigenaar van “Gebaren op Maat”. Zij is logopedist en docent Babygebaren Nederland.

Bij babygebaren wordt de gesproken taal ondersteund met gebaren. Het begrijpen en het zich eigen maken van taal wordt daardoor eerder actief gestimuleerd. Een baby kan gemiddeld pas rond 18 maanden praten maar hij/zij kan al eerder met je communiceren door middel van gebaren.

Desirée zal uitleggen wat de meerwaarde is van het leren van babygebaren en natuurlijk zal ze vast wat oefenen met jullie.

Het Mamacafé begint om 10.00 uur, de voorlichting om 10.30 uur. Daarna is er nog tijd om na te praten en om  ongeveer 11.30 uur sluiten we weer af.

Naast Desirée is ook één van de vaste begeleidsters aanwezig: Ineke van Petten, zwangerschapsdocent.

Mama’s, kom naar het mamacafé met je kindje. Deze ochtend is uiteraard ook geschikt voor bijna-mama’s. En ook papa’s, opa’s en oma’s of andere verzorgers zijn welkom.

Wat is het Mamacafé?

De tijd van zwangerschap en kraamtijd is een hele bijzondere periode. Een periode waarin je tal van vragen hebt; vragen aan deskundigen maar ook aan andere vrouwen die zwanger zijn of kort geleden bevallen zijn. Hoe zit het met wel of niet geven van borstvoeding? Maak ik me terecht ongerust over de gezondheid van mijn kindje? Is het normaal dat mijn baby zoveel huilt?

Op internet kun je veel informatie vinden, maar wat is er nou leuker dan van een verloskundige, een huisarts, een psycholoog, een medewerker van het consultatiebureau, een kinderarts en een lactatiekundige antwoord te krijgen op je vragen? Juist om jou op persoonlijke wijze te woord te staan en om je in die spannende periode waarin je net moeder bent geworden te steunen, is het Mamacafé opgericht.

Gezellig en informatief

Het Mamacafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Almere. Vandaar dat we twee centrale plekken in Almere hebben gekozen als locatie. En wat het natuurlijk extra leuk maakt is dat je meteen andere (kersverse) moeders ontmoet, misschien ook wel bij jou uit de buurt. Een goede manier om je sociale netwerk te vergroten! Uiteraard zijn ook papa's, opa's en oma's en andere verzorgers welkom.

Elke bijeenkomst wordt iets verteld over onderwerpen die raken aan het ouderschap en zwanger zijn, zoals bijvoorbeeld: voeding, peuterpuberteit, motoriek van de baby, opvoeding, de kinderpoli en andere interessante onderwerpen. Bij het Mamacafé is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden

Kom je ook naar het Mamacafé?

Het Mamacafé wordt elke drie weken op woensdag van 10.00 - 11.30 gehouden in Buurthuis Het EveNaarHuis, Sumatraweg 352 in Almere Buiten en elke drie weken op vrijdag in Restaurant De Ziel, bij Gezondheidscentrum Archipel, Poëziestraat 166 in Literatuurwijk.


Kalender Mamacafé

Het EveNaarHuis:

23 januari 2019: De Babyclub, door Claudia Smink, JKC Almere. 

13 februari 2019: Borstvoeding: alles wat je nog wil weten ! 

13 maart 2019:  EHBO bij kinderen door Christiaan Theunis van Savitae.

3 april 2019: Peuter in Zicht, door Dorien Tepper, JGZ-verpleegkundige JGZ Almere.  

8 mei 2019: Het eerste hapje, door Angela Zwaan, JGZ-verpleegkundige JGZ Almere.

29 mei 2019: Aan- en uitkleden van je baby met ronde, vloeiende bewegingen, door Astrid Spenneman, zwangerschapsdocent JGZ Almere.

26 juni 2019: Tandjes poetsen, door Agnes Sluijter van Mondhygiënepraktijk Agnes Sluijter.  

4 september: nog niet bekend.

25 september: nog niet bekend.

16 oktober: nog niet bekend.

13 november: nog niet bekend.

11 december: nog niet bekend.

Restaurant De Ziel (Archipel)

11 januari 2019: Van hulpeloos wezentje tot kruipende dreumes,door Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent JGZ Almere.

1 februari 2019: Wat nou roze wolk!

1 maart 2019: Leuke uitjes met je kleintje in Almere, door Suzanne Frens van Kidsproof. 

22 maart 2019: Voeding tijdens zwangerschap en borstvoeding door Kimberly Buis, diëtist bij Simpl.Food.

12 april 2019: Ik ga op vakantie en ik neem mee...., door Astrid Oentrich en Ineke van Petten, zwangerschapsdocenten JGZ Almere.

17 mei 2019: Zindelijk worden, door Mirjam van Bleijswijk, opvoedadviseur JGZ Almere. 

7 juni 2019: Dreumesfun, door Anneke Wijngaarden, JKC Almere. 

12 juli 2019: Babygebaren, door Desirée Jongejan, Gebaren op Maat Almere.   

13 september: nog niet bekend

4 oktober: nog niet bekend.

1 november: nog niet bekend.

29 november: nog niet bekend.

                                                        


Wil je op de hoogte blijven?

Stuur dan een mail naar het mamacafé dan krijg je de uitnodiging voor het Mamacafé automatisch in je mailbox.