Ouder dan 12 jaar

Stel je vraag

Heb je vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waar je liever niet thuis over praat? Stel ze via JouwGGD.

Ons aanbod

JGZ 4-18 jaar

Zodra je kind 4 jaar wordt en naar school gaat, neemt JGZ 4-18 jaar het volgen van de groei en ontwikkeling van je kind over van het consultatiebureau. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau dragen, met jouw toestemming, het kinddossier over.

Onderzoeken op school

Alle leerlingen uit het voortgezet onderwijs worden op het VMBO in klas 1 en klas 3 uitgenodigd voor een preventief gezondheidsonderzoek. Voor HAVO-, VWO- en Gymnasiumleerlingen vindt dit gezondheidsonderzoek in klas 2 en klas 4 plaats. 

Vaccinatie tegen meningokokken

Sinds 2015 worden jaarlijks steeds meer mensen ziek door een besmetting met de meningokok, type W. Deze bacterie kan hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken. Jeugdgezondheidszorgorganisaties in heel Nederland bieden vanaf maart 2019 de vaccinatie in groepssessies aan.

Vaccinatie HPV

Als meisjes of jongens 13 jaar worden, ontvangen ze een uitnodiging van het RIVM om zich te laten inenten tegen het 'Humaan Papillomavirus' (HPV). 

Jongeren maatschappelijk werk

Ben je tussen de 12 en de 23 jaar en maak je soms dingen mee waar je niet zo makkelijk met iemand over praat? Dan kan het helpen om eens met een jongeren maatschappelijk werker te praten.

Pubercursus

De oudercursus 'omgaan met pubers' is bestemd voor ouders en/of verzorgers van kinderen in de leeftijd van 11-18 jaar. Doel is om ouders in een vroeg stadium steun te bieden bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen en om te voorkomen dat problemen escaleren.

Medewerkers Jeugdhulp

Heb je alles geprobeerd maar heb je extra hulp nodig dan kun je je aanmelden bij de medewerkers jeugdhulp. Samen met jou kijken ze welke hulp je nodig hebt. 

Verzuimspreekuur

Ieder kind is wel eens ziek en mist daardoor één of meerdere schooldagen. Sommige kinderen zijn echter meer dan gemiddeld afwezig. In dat geval kan school de jeugdarts vragen om het kind en de ouders uit te nodigen voor een gesprek.

Opvoedadviseurs

Opvoeden is doorgaans leuk. Maar soms kom je ook problemen tegen. Hoe goed je het ook bedoelt, soms gaat het niet zoals jezelf zou willen. Dan is opvoedadvies prettig.

Video home-training

Je wilt je kind graag op een positieve manier ondersteunen in de opvoeding. Soms lukt dat niet goed. Jij en je kind begrijpen elkaar niet goed en je ervaart onvoldoende zicht op de behoeftes je uw kind. Dan kan video-hometraining helpen.

VoorZorg

Ben je voor de eerste keer zwanger en niet ouder dan 25 jaar? Profiteer van de ondersteuning van VoorZorg.

Kind naar Gezonder Gewicht

Kind naar Gezonder Gewicht is een aanpak voor kinderen met overgewicht en hun gezin. Samen werken we er naartoe dat kinderen zich prettiger voelen en een gezondere leefstijl krijgen.