4-12 jaar

Onderzoeken op school

Alle kinderen uit groep 2 en groep 7 van het basisonderwijs worden uitgenodigd voor een preventief gezondheidsonderzoek.

Ons aanbod

JGZ 4-18 jaar

Zodra je kind 4 jaar wordt en naar school gaat, neemt JGZ 4-18 jaar het volgen van de groei en ontwikkeling van je kind over van het consultatiebureau. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau dragen, met jouw toestemming, het kinddossier over. 

Onderzoeken op school

Alle kinderen uit groep 2 (5- en 6-jarigen) en groep 7 (10- en 11-jarigen​) van het basisonderwijs worden uitgenodigd voor een preventief gezondheidsonderzoek.

Opvoedadviseurs

Opvoeden is doorgaans leuk. Maar soms kom je ook problemen tegen. Hoe goed je het ook bedoelt, soms gaat het niet zoals je zelf zou willen. Dan is opvoedadvies prettig.

Sociale vaardigheden

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar uit het reguliere basisonderwijs, die wat onhandig zijn in hun contacten met anderen, verzorgen we de cursus Sociale Vaardigheden.

Schoolmaatschappelijk werk

Schoolmaatschappelijk werkenden zijn betrokken bij het signaleren en onderkennen van problemen bij kinderen of gezinnen. Dit gebeurt in een zo vroeg mogelijk stadium om erger te voorkomen. 

Vaccinaties

In het jaar dat je kind negen jaar wordt, krijg je een uitnodiging van het RIVM om je kind te laten inenten tegen DTP en BMR.

Medewerkers Jeugdhulp

Heb je alles geprobeerd maar heb je extra hulp nodig in de opvoeding? Dan kun je je aanmelden bij de medewerkers Jeugdhulp. Samen met jou kijken ze welke hulp je nodig hebt. 

Video home-training

Je wilt je kind graag op een positieve manier ondersteunen in de opvoeding. Soms lukt dat niet goed. Jij en je kind begrijpen elkaar niet goed en je ervaart onvoldoende zicht op de behoeftes van je kind. Dan kan video-hometraining helpen.

Cursus Opvoeden & Zo

De oudercursus Opvoeden & Zo is een praktische cursus gericht op alledaagse opvoedingssituaties of beginnende opvoedingsproblematiek. De cursus is bestemd voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders leren een aantal vaardigheden die kunnen helpen het opvoeden makkelijker te maken.

KOESA - hulp na scheiding voor kind en ouders

Een scheiding heeft veel impact op het leven van een kind en jongere. Tijdens het scheiden, direct erna maar ook als de scheiding lang(er) is geleden. Deskundige, ervaren coaches van JGZ Almere en Humanitas Gezin en Verlies bieden hulp bij scheiding aan kinderen en ouders door KOESA, een preventief lotgenoten-programma.

Integrale Vroeghulp

Ben je bezorgd over de ontwikkeling of het gedrag van je kind, maar weet je niet wie jou daarbij kan helpen? Vraag dan naar de mogelijkheden van Integrale Vroeghulp. Dit is een samenwerking tussen verschillende organisaties, waaronder JGZ Almere.

Kind naar Gezonder Gewicht

Kind naar Gezonder Gewicht is een aanpak voor kinderen met overgewicht en hun gezin. Samen werken we er naartoe dat kinderen zich prettiger voelen en een gezondere leefstijl krijgen.