Over ons

GGD Flevoland en Zorggroep Almere bieden vanuit JGZ Almere gezamenlijk de jeugdgezondheidszorg aan alle kinderen en jongeren van 0 tot 18 en aan hun ouders/verzorgers in Almere. De samenwerking tussen de professionals van deze twee organisaties betekent een nog betere zorg voor de kinderen van Almere. Want, kinderen en jongeren veilig en gezond willen laten opgroeien, daar staan wij voor!

Samen met sociale wijkteams, onderwijs en huisartsen zorgen wij, de professionals van JGZ Almere, ervoor dat kinderen, jongeren en gezinnen snel en adequaat de juiste ondersteuning kunnen krijgen die nodig is. In de samenwerking maken wij ook gebruik van ESAR.

De rol van de Jeugdgezondheidszorg in Almere is verbreed met een uitgebreid aanbod aan (preventieve) jeugdhulpinterventies. Naast het aanbod dat je terugvindt op deze site, geven wij uiteraard ook vanuit het Rijksvaccinatieprogramma op de juiste momenten vaccinaties die beschermen tegen ziekten.

Jan Herweijer, directeur JGZ Almere:

“Opgroeien van baby naar tiener, daar komt heel wat bij kijken. De meeste ouders die tijdens de opvoeding tegen een probleem aanlopen, lossen dit zelf op. Bijvoorbeeld door advies in te winnen bij vrienden en familie, of online op zoek te gaan naar antwoorden. Ook op deze website vind je tal van adviezen die je op weg kunnen helpen. Wij baseren onze adviezen uitsluitend op de laatste wetenschappelijke inzichten. Altijd up-to-date en heel betrouwbaar.

Uiteraard kunnen ouders die vragen hebben of graag ondersteuning willen krijgen bij een probleem, altijd terecht bij onze medewerkers. Of dat nu gaat om alledaagse vragen, of om grote zorgen.

Dat geldt overigens niet alleen voor ouders, maar ook voor tieners. Zij kunnen bijvoorbeeld chatten via deze website met professionals of in gesprek gaan met onze medewerkers op hun school.”


Voor de pers

Journalisten kunnen met vragen terecht bij:

Frédérique Mensink, Senior Communicatieadviseur

Telefoonnummer: 06 – 29 429 404


Vacatures

> Kijk op www.zorggroep-almere.nl en op www.ggdflevoland.nl voor vacatures.


JGZ flyer

Klik op de foto om de flyer te openen en eventueel te downloaden.